2009. június 20., szombat

Terítéken a közösségi portálok


Hi5, Iwiw, Facebook, MySpace és társaik. Miért is vállalkozik valaki arra, hogy tag legyen egy közösségi portálon? Kiváncsiság... felvenni a kapcsolatot a távolban levő ismerősökkel... mert más is az... mert még senki sem az az ismerőseim között!... meghívót kaptam, nem szép nem használni fel... regisztrálás nélül nem lehet nézelődni... Szóval vannak változatok. Még millió.

Nálunk felé a hi5 meg az iwiw a legnépszerűbbek. Aki nincs fennt, az már szinte olyan, mint ha valakinek 2009-ben nincsen mobilja... És aki egyiken ott van, általában a másikon is. És még a feldownloadolt képek is nagyjából ugyanazok. Esetleg kevesebb az iwiwen, mert... egysmás ok miatt.

Mi a különbség mégis? Az iwiw magyarbarát!!! Vagyis csak magyar nyelven van. Ezért a legnagyobb kedvence az anyahonba szakadt honfitársaink legtöbbjének. Ha valaki kiment "Magyarba" és nem tudunk semmit róla, keressünk csak rá a ziwiwen. Meglátjuk a legfrissebb Budapesten, virágoságyásmellettpózolós képeit. És akinek nincs ilyen képe azt kérem le ne sértődjön. Különösen egy valaki!!! Köszönöm. Mert ő a hi5-on is fennt van, ráadásul ott sem pózol a tulipánok mellett. Ej ej :)

Másik: az iwiwre csak meghívóval lehet bejutni, tehát garancia kell, hogy van legalább egy ismerősöd. Nehogy már egymagad legyél egy közösségi siteon... Ezzel szemben a hájfájra csak regisztrálnod kell és feltárul előtted az egész világ Afganisztántól Kanadáig és Sidneytől Merkureácsukig. Csudavilág... és annyi csúcs képet lehet nézegetni. Persze ott van az a fránya Private Profile. Na az nem jó. Elrejtik a szép lányok a fürdőruhás, ágyoncsúszkálós fotókat. De akkor mi a jó benne. Áááá, először Friend requestet kell nekik küldeni. ...és több lesz az ismerős, ha ismeretlen is. De elmondhatom, hogy nekem még Bogotából is van ismerősöm.

Ja, és a kommentek, gyakran olyan sokat mondanak: "aranyos", "szép", "sexy", "puszy", "sweet", "nice", "dögös", "jó kép" stb. A kedvenceim a szép magyarosak: " huha nemsemi hee meg kell hagyni egyszer nagyon aranyosvagy:)", "woao de faxa kep naon tetszik", " nadon szép vaad :*", "MeGfoRgaTtuK a FoRgatNivAloT:D(love story by miii) "jaj ez ish oan sep:*:X iamdom:*:X".

Beszélni kell még a nevekről is. Az iwiwen mindenki a becsületes család és kereszt valamint lánykori és becenevével jelenik meg: ifj. Gerinc (Piros) Veronka (Vera, Veri, Ronka, Mogyi...). A hi5 teret ad a fantáziának is: van aki Gercuj Pityer vagy István Gercuj, de lehet Pityesz, Pitty, Géza, Marcsi... ez nem érdekes. De: Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒღ♥Juditkaci♥ღ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ , XxGiRlxX, ♫MuziQue♫, Åw¡æ £ÅW , ☆ ☆ cip cirip☆. Gondolom látványból elég, megtudni, hogy ki az, úgyis csak a képekből lehet.

Néhány fogalom a két oldalról:

Iwiw: komoly, kapcsolattartás, világos, magyar, (újjabban) egymás szemében-alkalmazás, családi fotók, régi ismerősök.

Hi5: cool, tinis, színes, képtengerek, "globális falu", "Click here to add a description".

Na de úgy mééégis... miért vagyunk ott? Szerintem nagy úr a kiváncsiság...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
;